۱۳۹۶ فروردین ۳۱, پنجشنبه

حمله شيمايي اسد به خان شيخون براي پشتيباني از عمليات نيروي زميني سپاه بود

Javdanehha      جاودانه ها

حمله شيمايي نيروي هوايي اسد به خان شيخون براي پشتيباني از عمليات نيروي زميني سپاه


بررسي وقايع قبل و بعد از حمله شيمیايي بشار اسد به شهر خان شيخون، به روشني نشان مي دهد كه هدف اين حمله پشتيباني از عمليات سپاه پاسداران در شمال استان حما بوده است. از آنجايي كه ارتش آزاد و اپوزيسيون سوريه از روز اول فروردین96 (21 مارس2017) در شمال حما شروع به پيشروي كرده و به سه كيلومتري شهر حما رسيدند، سپاه نيروهاي خود در دمشق و حومه آن را به همراه بالاترين فرماندهانش به اين منطقه فرستاد. در حال حاضر اين نيروها در شمال و غرب شهر حما و اطراف شهرك سوران حضور دارند. از جمله اين نيروها گردانهاي لشگر 19 فجر شيراز و گردانهاي لشكر موسوم به نبي اكرم از كرمانشاه، گردانهاي ويژه صابرين از استان تهران و نيروهاي تيپ نينوا از استان گلستان هستند.

كمتر از دو هفته قبل از بمباران شيمیايي خان شيخون، دهها تن از نيروهاي سپاه و مزدورانشان از جمله شماري از فرماندهان سپاه در اين منطقه كشته شده بودند. برخي از آنها عبارتند از :
•          پاسدار سرتيپ عبدالله خشنود از لشگر 19 فجر در 8 فروردين در حومه حما؛
•          سرهنگ مراد عباسي فر، از لشگر موسوم به نبي اكرم، كه ارتباطات نزديكي با قاسم سليماني داشت در اوايل فروردين ماه در شهرك معردس در شمال شرقي شهر حما؛
•          محمد جنتي موسوم به حاج حيدر، از فرماندهان سپاه در سوريه، در اوايل فروردين در ترابيع در نزديكي شهر حلفايا؛
•          سعيد خواجه صالحاني از افسران سپاه در 4 فروردين در شمال حما؛
•          حسين معز غلامي از پاسداران تهران، ابوذر فرحبخش و قدرت الله عبودي از لشگر 19 فجر در استان حما؛
علاوه بر اين شمار زيادي از مزدوران عراقي و افغاني و پاكستاني كه توسط سپاه به استان حما فرستاده شده بودند در نقاط مختلف كشته شدند. ابعاد تلفات به حدي بود كه در روز 11 فروردین (31 مارس) يعني چهار روز قبل از حمله شيمیايي قاسم سليماني از نيروهاي سپاه در شمال حما بازديد كرد تا به آنها روحيه بدهد.
هدف از حمله شيمیايي به خان شيخون تغيير تعادل قوا به نفع پاسداران بود. مناطق درگيري سپاه به طور متوسط 20 كيلومتر با خان شيخون فاصله داشت. بعد از حمله شيميايي، نيروهاي سپاه به تهاجمات خود در اين منطقه همچنان ادامه دادند و هفته گذشته اجساد عده یي از مزدوران افغاني و پاكستاني سپاه به ايران برگردانده شدند.
از آنجا كه نيروي زميني بشار اسد بسيار ضعيف شده، عمليات زميني تهاجمي در سوريه به طور عمده توسط پاسداران انجام شده و نيروي هوايي اسد نقش پشتيباني سپاه در اين حملات را به عهده دارد.
پاسدار سرتيپ حسين همداني كه فرماندهي نيروهاي سپاه را به عهده داشت و در اكتبر 2015 در اطراف شهر حلب كشته شد، در خاطراتش مي نويسد «اسفند 1391 (اپوزیسيون) کاملا به نقطه پیروزی نزدیک شده بودند ... حلقه محاصره را تنگتر و به کاخ ریاست جمهوری سوریه در دمشق نزدیکتر شدند طوری که عن‌قریب بود کاخ را به اشغال خود درآورند... بشار اسد هم کار را تمام شده می‌دانست و دنبال رفتن به یک کشور دیگر بود». در ادامه همداني توضيح مي دهد كه چگونه سپاه بشار اسد را از سرنگوني نجات داد.
نقش رژيم آخوندي و سپاه پاسداران در بمباران شيميايي اخير يك بار ديگر اين حقيقت را به اثبات مي رساند كه تنها راه پايان دادن به جنگ و خونريزي و بحران در سوريه خلع يد از رژيم آخوندي و اخراج سپاه پاسداران و مزدورانش از اين كشور است.
دبيرخانه شوراي ملي مقاومت ايران
30 فروردين 1396(19 آوریل 2017)