۱۳۹۴ آذر ۲۱, شنبه

توافق در ریاض: مخالفان دولت سوریه با اسد گفتگو می کنند

جاودانه ها     Javdanehha

توافق در ریاض: مخالفان دولت سوریه با اسد گفتگو می کنند
بیش از یک صد عضو احزاب اپوزیسیون و گروه های شورشی در ریاض گرد هم آمدند.




گروه مشترکی از اپوزیسیون مسلح و سیاسی سوریه قرار است ماه آینده میلادی با دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دیدار و گفتگو کنند. این مطلب را رئیس نشستی که با شرکت گروه های اپوزیسیون سوریه به میزبانی عربستان سعودی برگزار شد، در روز جمعه اعلام کرد.
این نشست با هدف یافتن راه حلی سیاسی برای پایان دادن به حدود پنج سال جنگ داخلی سوریه برگزار خواهد شد.
بیش از یک صد عضو احزاب اپوزیسیون و گروه های شورشی که برای براندازی دولت بشار اسد تلاش می کنند، توافق کردند همکاری کنند برای مذاکرات صلح با دولت اسد، آماده شوند.
در این نشست "دولت اسلامی" یا داعش، جبهه النصره، و همچنین گروه اصلی نیروهای کردی که بخش های وسیعی از شمال سوریه را در کنترل دارند، حاضر نبودند.
به گزارش رویترز، اعتراضات گروه قدرتمند مسلح احرار الشام، در ساعت های پایانی نشست بر جلسه سایه افکند.
احرار الشام در بیانیه ای گفت در اعتراض به اعطای نقش مهمی به "هیات هماهنگی ملی برای تغییرات دموکراتیک" که عمدتا یک گروه اپوزیسیون مستقر در دمشق است، از نشست ریاض خارج شده است. به گفته احرار الشام، این گروه بیشتر به بشار اسد نزدیک است.
خروج احرار الشام به نوعی می تواند نشان دهنده شکاف های موجود میان دشمنان بشار اسد باشد. عبد العزيز الصقر رئیس سعودی نشست ریاض گفت، اپوزیسیون سوریه طی ۱۰ روز اول ماه ژانویه با مقامات دولت سوریه دیدار و گفتگو می کنند. این اولین بار در دو سال گذشته خواهد بود که چنین دیداری برگزار می شود.
او با این حال گفت استفان دی میستورا فرستاده سازمان ملل متحد، برگزاری نشست مخالفان سوری با دولت بشار اسد را تعیین می کند.
در پایان نشست دو روزه ریاض، بیانیه ای صادر شد که در آن آمده است، بشار اسد باید قدرت را در زمان آغاز دوره گذار، ترک کند و همچنین یک حکومت مدنی دموکراتیک فراگیر تشکیل شود. در این بیانیه همچنین بر حفظ ارکان حکومتی تاکید شده است.
بیانیه همچنین می گوید اپوزیسیون سوریه حاضر است با نمایندگان دولت سوریه وارد گفتگو شود و پیشنهاد آتش بس تحت نظارت سازمان ملل متحد را بپذیرد.
در این بیانیه همچنین آمده که در دوره گذار، زندانیان سیاسی، و مخالف دولت اسد باید آزاد شوند و کمک های انسانی به  ساکنان مناطق محاصره شده برسد.
نشست ریاض به دنبال نشستی در وین برگزار شد که در آن، آمریکا، روسیه، عربستان و ایران نیز از جمله شرکت کنندگان آن بودند.
ایران قبلا به برگزاری نشست ریاض اعتراض کرده بود و گفته بود تصمیمات آن را برسمیت نمی شناسد و چنین نشستی را خلاف توافق های صورت گرفته در وین توصیف کرده بود.
ایران حامی دولت بشار اسد است اما عربستان از مخالفان آن حمایت می کند.