۱۳۹۲ مهر ۲۸, یکشنبه

كنفرانس در بروكسل با حضور دكتر طارق الهاشمي نائب رئيس جمهور عراق به رياست استرون استيونسون،



تاریخ ایجاد در 27 مهر 1392



استرون استيونسون، رئيس هيأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا

عصر بخير خانمها و آقايان. براي من باعث افتخار بزرگي است كه به نايب رئيس جمهور عراق طارق الهاشمي در بروكسل خوشآمد بگويم. عاليجناب الهاشمي از سرشناس ترين سياستمداران عراق است. او بخاطر اصولي كه در مورد آزادي و دموكراسي از آن پيروي ميكند شناخته شده است و بخاطر كاري كه در جهت برقراري آزادي براي مردم محاصره شده آن كشور انجام ميدهد، معروف است. برادر او توسط رژيم ايران به قتل رسيد و اين موضوع باعث شد تا آقاي هاشمي همواره از نفوذ روز افزون رژيم ايران در عراق ناراحت باشد. وي به يك منتقد سرسخت مداخلات رژيم ايران در كشورش تبديل شد و اين به همراه اين حقيقت كه وي برجسته ترين سياستمدار سني در سياستمداران ارشد دولت بود منجر به وضعيت شرمآوري شد كه در دسامبر 2011 اتفاق افتاد، وقتي كه 13 تن از محافظان ايشان دستگير شدند. يكي از آنها كه 33 سال سن داشت زير شكنجه هاي عوامل نوري مالكي به قتل رسيد. ديدبان حقوق بشر گفت كه وقتي جسدش به خانوادهاش برگردانده شد، شدت جراحات آنقدر بود كه آنها نميتوانستند پسرشان را تشخيص دهند. شقاوت در شكنجه هاي اعمال شده تا بدين حد بود. اما بر اساس اعترافاتي كه در زير شكنجه از او تحت اجبار گرفته شده بود، يعني چيزهاي غيرواقعي كه در زير شكنجه گرفته بودند، تمامي 12 محافظ باقيمانده عاليجناب هاشمي در نوامبر سال گذشته به مرگ محكوم شدند. آنها اكنون در انتظار اجراي حكم اعدامشان هستند. اين است آن بيعدالتي وحشتناكي كه عليه يكي از دموكراتهاي برجسته انجام شده است. كسي كه از تمامي ارزشهايي كه ما در اروپا به عنوان اصول دموكراتيك براي آزادي و دموكراسي و حقوق بشر به آن ارج ميگذاريم، حمايت ميكند. اين است آن بي عدالتي كه در آن كشور به وقوع پيوسته است. در 7 ماه گذشته بيش از 5000 نفر بر اثر بمبگذاري، حملات تروريستي و تروركشته شدند، اين وضع كشوري است كه دوباره به سمت جنگ داخلي دارد پيش ميرود، جايي كه بيكاري به شدت رو به افزايش است، جايي كه تنها 4 ساعت در طول روز برق وجود دارد، جايي كه بسياري از شهرواندان به آب آشاميدني تازه دسترسي ندارند، جايي كه سيستم فاضلاب و زيرساختهاي كشور كاملاً از بين رفته. اما ثروت ناشي از پول نفت، ميلياردها دلار روزانه به آن كشور سرازير مي كند ولي بدون هيچ ردي ناپديد ميشود و از شهروندان عراق ربوده ميشود و براي مقاصد فاسد توسط نخست وزير و دولتش استفاده ميشود. اين، يك بي حرمتي به همه چيزهايي است كه ما در اروپا و در غرب از آن دفاع ميكنيم. زمان آن رسيده كه اين وضعيت فضاحت بار افشا شود. به همين خاطر است كه از عاليجناب طارق الهاشمي دعوت شد تا امروز عصر به اينجا بيايد، با وجود خطرات شخصي كه ايشان پذيرفته اند. ايشان شخصيتي شجاع در بالا ترين سطوح هستند.

لرد مگينس عضو مجلس اعيان انگلستان

با تشكر از آقاي رئيس، بطور خاص اين افتخار من است كه امروز به اينجا دعوت شده‌ام، تا در پنلي قرار گيرم كه ميهمانان برجسته بسياري حضور دارند،اما بطور خاص مي‌خواهم به عاليجناب نايب رئيس جمهور عراق دكتر الهاشمي اشاره كنم. اين مايه افتخار من است كه در چنين پنلي قرار گيرم. فرد ديگري كه مي‌خواهم اينجا اسم ببرم طاهر بومدرا است.
اين دو تن ، نخست دكتر الهاشمي، فكر كردن به فداكاري خود او، و فكر كردن به اين واقعيت كه او دو برادر و خواهر خود را از دست داده خود غيرقابل تحمل است. حضور در اين جلسه همراه با طاهر بومدرا، يعني فردي كه در اوج سابقه كاري خود در نمايندگي ملل متحد اين شجاعت را داشت تا بگويد ديگر بس است و من از فريبكاري افرادي مانند مارتين كوبلر حمايت نمي‌كنم، و دراين مورد است كه مي‌خواهم صحبت كنم. من مي‌خواهم متأسفانه در مورد شكست دولت من(انگلستان)، دولت ايالات متحده و ملل متحد صحبت كنم. هر كدام از اين طرفها به ياد دارند كه فريب مي‌خورند، يا چشمان خود را به واقعيتي كه در ايران و عراق در حال وقوع است، بسته‌اند. در صحبتهاي خود اجازه بدهيد از پناهندگان ايراني كه امروز عصر اينجا حضور دارند ياد كنم. آنها همچنين قهرمانان بسياري هستند، و اگر اجازه هست، من گروهي شامل 500 نماينده پارلمان در انگلستان را نمايندگي مي‌كنم كه عميقاً نگران هستند. گروهي از ما تلاش مي‌كنند به طور مستقيم حمايت كنند، اما حدود 500 تن از همكاران ما و اعضاي پارلمان هستند كه از سازمان مجاهدين خلق ايران حمايت مي كنند و خواهان عدالت براي آنها هستند.
ما همگي مي‌دانيم كه نوري المالكي، بدون نياز به اقناع زيادي، تحت تأثير ملايان ايران قرار دارد. ما مي‌دانيم كه ازسال  2009 پناهندگان ايراني در عراق كه به مدت 25 سال در آن كشور حضور داشته‌اند، اكنون كه خلع سلاح شده‌اند، مورد پنج حمله ظالمانه قرار گرفته اند كه بسياري طي آن كشته شده‌اند، يعني جمعاً 100 نفر، حداقل 100 نفر، و 52 نفر در اول سپتامبر دست بند زده شده، مورد اصابت گلوله قرار گرفتند. اين تعداد افراد به دستور نوري المالكي به قتل رسيدند. مطلقاً اشتباه نكنيد، اين تيم نيروي ويژه او بود. نه كسي ديگر، اين تيم نيروي ويژه او بود كه تحت ترغيب ملايان عمل مي‌كردند، كه اين حمله اسفناك را انجام دادند. آنها حتي وارد شدند تا مطمئن شوند افرادي كه بطور مرگبار مجروح شده بودند و بدنبال رسيدگي پزشكي بودند، در حاليكه از پا افتاده بودند به آنها تير خلاص زدند. نبايد فراموش كنيم كه 7 نفر ديگر هستند كه گروگان هستند. شش زن و يك مرد. ما مي‌دانيم كه آنها گروگان هستند، ما مي‌دانيم در بغداد هستند، ما مي‌دانيم كه مالكي مي‌داند آنها كجا هستند، ما مي‌دانيم كه آمريكاييها مي‌دانند آنها كجا هستند. من دليل دارم كه معتقدم ملل متحد از موقعيت آنها مطلع است، و خيلي ساده ما (دولت ما) به اندازه كافي براي آزادي آنها تلاش نمي‌كنيم.
تصور اين برايم بسيار سخت است. من با يك برنامه بسيار مشهود در بي.بي.سي تماس گرفته ام، يك برنامه شبانه كه ديروقت پخش مي‌شود، من با يكي از ارائه‌كنندگان آنها كه سالها با او دوست بوده صحبت كردم. او خارج از كشور بود و حتي در مورد قتل عام 52 پناهنده نشنيده بود. اجازه دهيد اين سئوال را بكنم؟ دولت ما چه مرگش است؟ يك وزير در دولت كه كمكهايي به من كرده، آلستر برت، او تلاش كرده مشكلات پناهندگان در كمپ اشرف را برجسته كند. خانمها و آقايان، شما مي‌دانيد كه باورش سخت است اما در تغييرات دولت اخير، او از سمت خود در وزارت خارجه برداشته شد، نه به خاطر اينكه منصب ديگري به او داده شود، بلكه او كاملاً حذف شد. اينجا چه خبر است؟ من اميدوارم افراد در اتحاديه اروپا كه اينجا حضور دارند اين ‌سئوال را از دولت من بكنند، و همچنين در مورد دولت شما و با همه دولتهاي به اصطلاح غربي كه بايد نگران باشند، بكنند. اگر دولتها نگران شوند، به عقيده من مطبوعات هم نگران خواهد شد. اما دوست من در آن برنامه به من زنگ زد و به مدت نيم ساعت با من صحبت كرد. او تلاش خود را كرد اما قدرتهاي حاكم در بي.بي.سي يك برنامه در اين رابطه پخش نخواهند كرد. من داوطلب شدم تا در اين برنامه حاضر شده و وقايع را توضيح دهم.
بنابراين اين چيزي است كه ما با آن روبرو هستيم. اگر ما، و مطمئنم كه اين كار را مي‌كنيم، اگر ما از پناهندگان ايراني حمايت مي‌كنيم، اگر مي‌خواهيم شاهد آن باشيم كه مالكي بصورت سياسي تحت كنترل قرار گيرد، فكر نكنم ممكن باشد اما اگر بخواهيم به آن سمت حركت كنيم، سپس ما بايد تضمين كنيم كه مطبوعات غربي در مورد قربانيان در عراق و ايران پشتكار بسيار بيشتري داشته باشند.
در ايران شما حتماً مي‌دانيد كه تنها در اين سال بيش از 400 تن اعدام شده‌اند. عاليجناب دكتر هاشمي به اعدامها در عراق اشاره كرد. در ايران، 470 مورد اعدام در امسال صورت گرفته است، و 231 مورد بعد از روي كار آمدن روحاني به اصطلاح مدره (پناه برخدا !) صورت گرفته است. من داشتم امروز به اخبار گوش مي‌دادم و دولت ما دارد در مورد فرصتي كه وجود خواهد داشت صحبت مي‌كند. روحاني احمق نيست. او مدت زيادي است كه سر كار است و در سركوب مردم خود دست داشته است. اما او از  غرب مي خواهد كه در مورد مسائلي كه باعث مشكلات اقتصادي براي رژيم ايران مي‌شوند، فشار را كم كند.
اين من را وحشتزده مي‌كند كه وزير خارجه من، ويليام هيگ، و جان كري در آمريكا و ديگران مانند آنها به اين اشاره مي‌كنند كه ممكن است بصورتي ما با رژيم ايران وارد معامله شويم. آنهايي كه از ما به دمكراسي و آزادي معتقدند بايستي اين را بسيار روشن كنند كه با ديكتاتورهايي كه مردمان خود را سركوب مي‌كنند نمي‌توان و نبايد معامله كرد.
اين من را بسيار متعجب مي‌كند كه دولت من و دولت آمريكا از نوري المالكي مي‌خواهند يك تحقيقات در مورد قتل عام كمپ اشرف انجام دهد. اين بسيار مسخره است و مانند اين است كه روباه را به مرغداني بفرستيد تا مرغها را بشمارد.
روحاني تغيير نكرده است. قبل از اينكه رئيس جمهور شود فكر كنم حدود 60 الي 65 متخصص هسته‌يي در توسعه انرژي دست داشتند. الان اما 97 متخصص هسته‌يي دخالت دارند. اين يك افزايش 50 درصدي است و او مي‌خواهد غرب باور كند – و ظاهراً غرب باور كرده است – كه او نيت سالمي دارد. قبل از اينكه بنشينم اجازه بدهيد يك موضوع ديگر را بيان كنم. موضوعات بسياري است كه مي‌خواهم به آن بپردازم اما يك موضوع كه بايد بگويم اين است كه آزادي گروگانها بايد اولويت كوتاه مدت ما باشند.
واقعيت اين است كه، و من كسي هستم كه سابقه‌يي در سياستهاي ايرلند دارم و يكي از مذاكره‌كنندگان در توافقنامه بلفاست بودم، چيزي كه من از آن وحشت دارم اعتصاب غذا است، و ما مسئوليتهايي در واكنش به يك اعتصاب غذا داريم كه در ميان بسياري از ايرانيان گسترش يافته است. اين موضوعي است كه من را نگران مي‌كند. 47 روز است كه فكر كنم ادامه داشته، و همين الان من دوست دارم ببنيم كه دولتها يك وعده محسوسي بدهند. همچنين اين را با فروتني تمام بيان مي‌كنم، من مايلم آنهايي در اعتصاب غذا هستند بتوانند تضميني از جانب كشورهاي اتحاديه اروپاي ما بپذيرند كه آنها را قادر به پايان دادن به اعتصاب غذاي خود كند.
خانمها و آقايان، آقاي رئيس، ميهمانان محترم، با اجازه شما مي‌گويم كه ما بايد تشويق كنيم، به هر نحوي، ما بايد مشوق عمل باشيم. كلمات در اين لحظه، ما همه اينجا بوده‌ايم، قبلاً  هم بيان كرده‌ايم، كلمات كافي نيستند. ما بايد شاهد عمل از جانب دولتهاي خود باشيم. اين به معني آن است كه اگر لازم باشد در خانه نخست وزير را از جا بكنم، بايد آماده اين كار باشم. بنابراين، بياييد با عزمي جديد از اينجا خارج شويم تا مطبوعات و سياستمداران خود را قانع كنيم بصورت يك فكر، يك آرمان حق و محترم را دنبال كنند، و در نمونه‌هايي مانند عاليجناب هاشمي و طاهر بومدرا، ما نمونه‌هاي عالي در اين رابطه داريم.
با تشكر

نخست وزير سيد احمد غزالي

تشكر مي كنم آقاي رئيس. من در ابتدا احساس افتخار مي كنم كه در كنار چنين  افراد و شخصيتهاي خاصي هستم. ما امروز همراه خودمان نايب رياست جمهوري عراق را داريم. اين يك افتخار بزرگ است كه در كنار او باشيم. ولي پس از شنيدن سخنراني او و نكاتش، بايد گفت كه متأسفانه در غرب در رابطه با واقعيت عراق در غفلت هستند. من  از اين وضعيت خيلي ناراحت و آشفته شدم با اينكه از قبل در جريان وقايع عراق بودم.
برادرم طارق الهاشمي، نمي خواهم بگويم نايب رياست جمهور، به اينجا نيامده كه از شخص خودش دفاع كند. به دليل اينكه اگر ميخواست از شخص خودش دفاع كند، موقعيت لازم را در عراق داشت و مي توانست از آن استفاده كند و خانواده اش به اين شكل از بين نمي رفت و داراي يك ثروت زياد ميشد و مانند بسياري موارد مي شد كه متأسفانه شاهد آنها هستيم.  او يك شخصيت خيلي بالاي دنياي سياست در عراق است با يك شجاعت خارق العاده. او با فروتني بسيار در باره وقايعي كه براي شخص خودش اتفاق افتاده صحبت كرد. و اينكه به اينجا آمده است نه براي دفاع از شخص خودش، بلكه براي هشدار به افكار عمومي در رابطه با اتفاقاتي كه در اين منطقه مي افتد. عراق و ايران. و چيزي كه او، مردم عراق و تراژدي كه او، يعني شخص طارق هاشمي تجربه كرده، نشان ميدهد كه چقدر اين دو خلق، مردم ايران و مردم عراق رنج مي كشند. آنها از بي تفاوتي برخي قدرتهاي جهان و سازمان ملل متحد زجر مي كشند. 
ولي اين دو خلق نه فقط براي نفت، درست است آنها نفت بسيار دارند، آنها گاز بسيار دارند، ولي آنها آفتاب و آب زياد نيز دارند، آنها زمين دارند و بخصوص يك تاريخ دارند. تاريخ چند هزاره. و ما نمي توانيم در برابر وقايع آنجا بي تفاوت بمانيم. بدليل اينكه ما از مثبت و منفي آنجا بهره مي بريم و ما هم زجر مي كشيم. و اين فقط در منقطه خاورميانه نيست.
اين فاجعه مي بايست از يك زاويه ديگر مورد بررسي قرار گيرد. آن چيزي كه در حال حاضر در عراق اتفاق مي افتد، نتيجه جنگ 2003 است و آن اين بود كه اين كشور بزرگ را در دستان يك رژيم قرار دهد كه رژيم ايران است. و يك تناقض اينجا وجود دارد، و آن اينكه سياست آمريكا همه چيز را به سمت شرايط فاجعه باري هدايت مي كند.
موضوع ديگر مواضع شجاعانه نايب رييس جمهور طارق الهاشمي است. اين فقط مربوط به مسائل صرف عراق نيست. اين همچنين مربوط مي شود به كارهايي كه اين دولت مرتكب مي شود. او ياددآوري مي كند  و مي گويد كسي هست كه همزما رئيس دولت و وزير كشور است، وزير دفاع، وزير اطلاعات و  فرمانده قواي مسلح است . آيا اين دموكراسي است؟ اين يك رژيم دموكراتيك است؟ اين رژيم دقيقاً همان بربريت ، همان سبعيت را عليه شهروندان عراقي  بكار مي برد كه عليه برادران و شهروندان اشرف بكار مي برد. آخرين جنايت اين بود كه ارتش عراق كه مسئوليت دفاع و حفاظت اين شهروندان را داشت، خودش وارد شد و آنها را با خونسردي تمام به قتل رساند ، اسلحه نشانه روي شده مستقيم و با دستان بسته و با هدف كشتار همه. و آنها با اين خيال رفتند كه همه ساكنان اشرف را به قتل رسانده اند و بخاطر همين است كه فقط 7 نفر را گروگان گرفتند.
پس سرنوشت مردم ايران و سرنوشت مردم عراق به هم گره خورده است. و نمي توان انتظار كوچكترين بهبود و خوب شدن را داشت تا زمانيكه در رأس اين كشورها رژيم هاي ديكتاتوري وجود دارند يعني رژيم ايران و رژيم عراق.
و به همين خاطر است كه از صميم قلب و خالصانه، برادر عزيز، آقاي نايب رييس جمهور، ما اينجا جمع شده ايم تا به شما بگوييم كه ما با شما هستيم و شما را به خوبي درك مي كنيم. ما هم از رنجهاي مردم عراق رنج مي كشيم ولي بايد بدانيد كه در برابر اين دسيسه سكوت نخواهيم كرد، هزاران سياستمدار هستند كه اينجا نمايندگي شدند، در بين پارلمانترها اروپايي، و بين پارلمانترهاي دنيا به طور عام كه به شرايط اشراف دارند و عاشقان دموكراسي هستند و آنها بهترين متحدين شما هستند آقا نايب رييس جمهور.
يكبار ديگر مي گويم كه خدا شما را حفظ كند براي بهببود وضعيت در كشورتان و مطمئن باشيد كه ما با تمام وجود با شما هستيم.