۱۳۹۴ آبان ۲۲, جمعه

نامه رئيس کميته بين‌المللي در جستجوي عدالت به رئيس دوره‌يي شوراي امنيت، نماينده دائمي انگلستان و وزراي خارجه کشورهاي عضو شوراي امنيت ملل متحد در آستانه اجلاس شوراي امنيت - 9نوامبر 2015

Javdanehha  جاودانه ها  13.11.2015


آقاي فيليپ هاموند وزير خارجه انگلستان و
آقاي متيو ريکرافت، رياست کنوني اجلاس شوراي امنيت، به‌عنوان سفير و نماينده دائمي انگلستان

در آستانه اجلاس 11نوامبر شوراي امنيت درباره عراق، گزارش کميته بين‌المللي در جستجوي عدالت را که از حمايت بيش از 4000 پارلمانتر در دو سوي آتلانتيک برخوردار است درباره پناهندگان ايراني در کمپ ليبرتي در عراق در فاصله دو اجلاس شوراي امنيت، به شما تقديم مي‌کنم و خواستار اقدام فوري شورا براي تأمين امنيت و سلامت ساکنان آن هستم. اين گزارش بر اساس اخبار و گزارشهاي دقيق و روزانه از کمپ ليبرتي و بر اساس شهادت کساني‌ که از ليبرتي به خارج از عراق منتقل شده‌اند و با بررسي گزارشهاي سازمان ملل و ديگر منابع تهيه شده است.
در يک حمله مرگبار در 29اکتبر (به کمپ ليبرتي) 24تن از ساکنان کشته و شمار زيادي مجروح و بخش وسيعي از کمپ ويران شد. کمپ در يک منطقه کاملاً حفاظت ‌شده، در مجاورت فرودگاه بين‌المللي بغداد و محل استقرار نيروهاي آمريکايي قرار دارد. محل شليک 3 کيلومتر از کمپ فاصله دارد. اين منطقه تحت کنترل نيروهايي است که حفاظت بغداد و فرودگاه و منطقه سبز را بر عهده‌ دارند. رسيدن به اين نقطه جز با حمايت نيروهاي امنيتي و نظامي عراقي امکانپذير نيست.
پرونده اشرف و سپس ليبرتي از زماني که امنيت اين کمپها به نيروهاي عراقي منتقل شد در دست فالح فياض مشاور امنيت ملي دولت عراق است که يک عامل شناخته شده رژيم ايران است. فياض و مديريت ليبرتي که توسط او نصب شده‌اند، دستوراتشان را از نيروي قدس رژيم ايران مي‌گيرند و در 7 قتل‌عام در اشرف و ليبرتي دست داشته‌اند. 32 شخصيت برجسته آمريکايي از چهار دولت که اکثراً در امور امنيت ملي نقش داشته‌اند در 6اکتبر امسال به معاون وزير خارجه آمريکا آنتوني بلينکن نوشتند: فالح فياض ”يک حامي اثبات شده رژيم ايران و متحد فرمانده نيروي قدس پاسدار قاسم سليماني است. در همين حال، مسائل روزانه در ليبرتي توسط همان افسران اطلاعاتي انجام مي‌شود که در قتل‌عام اشرف دخيل بودند. ما نمي‌توانيم هيچ‌گونه ملاحظه عملي را در نظر بگيريم که باعث شود اين وضعيت براي آمريکا قابل‌قبول باشد “.
اين حمله قابل پيشگيري بود. رژيم ايران و عواملش در عراق مدتها براي آن برنامه‌ريزي مي‌کردند. ساکنان بارها در مورد احتمال وقوع چنين حمله‌اي به آمريکا و ملل‌متحد هشدار داده بودند اما مورد توجه واقع نشد. انتقال عوامل اطلاعات و نيروي قدس به ليبرتي در ماه سپتامبر در پوش خانواده بخشي از اين زمينه‌سازي بود که ما با جزييات براي وزيرخارجه جان کري و مقامات وزارت‌خارجه آمريکا و ملل‌متحد نوشتيم.
حمله 29اکتبر يک موج محکوميت بين‌المللي به‌دنبال داشت که خواستار تأمين امنيت ساکنان، شناسايي و مجازات عاملان و تسريع باز اسکان شدند. عفو بين‌الملل تأکيد کرد: عدم تحقيق در مورد حملات مرگبار گذشته ”اين پيام را مي‌فرستد که ساکنان آن بدون مصونيت مي‌توانند به قتل برسند “. اما دولت عراق هيچ علاقه‌يي به تأمين حداقل امنيت ساکنان و جلوگيري از وقوع حملات مشابه و تحقيق درباره اين حمله نشان نمي‌دهد. به عکس از روز حمله محاصره ليبرتي را تشديد کرده و 10روز است از ورود غذا، دارو، سوخت و مايحتاج اوليه و حتي از تخليه فاضلاب ليبرتي جلوگيري مي‌کند. اين از يک پروژه هماهنگ شده توسط رژيم ايران عليه ساکنان ليبرتي با هدف حذف فيزيکي ساکنان خبر مي‌دهد.
جالب اين‌که پس از حمله 29اکتبر کميسارياي عالي پناهندگي سازمان ملل و يونامي ديدارهاي روزانه خود را از کمپ قطع کرده و سفارت آمريکا نيز هيچ بازديدي از کمپ نکرده است. آنها مي‌گويند از نظر امنيتي مجاز نيستند که به کمپ ليبرتي بروند!
از شروع پروسه باز اسکان در نيمه 2011 حدود 900تن منتقل شده‌اند. تمامي هزينه باز اسکان شامل انتقال، استقرار و زندگي توسط سازمان مجاهدين خلق ايران پرداخت شده است که طبق ارزيابيهاي فني براي هر گروه 200نفري به مدت يک‌سال به 3 ميليون و ششصد هزار دلار بالغ مي‌شود. با اين‌که سازمان مجاهدين خلق ايران از 2014 اعلام کرده بود بدون فروش اموال ساکنان در اشرف قادر به پذيرش هزينه باز اسکان گروه‌هاي بيشتر نيست، با تلاشهاي بسيار زياد هزينه انتقال 480نفر ديگر را در 2015 به‌عهده گرفت، اما اين روال بيش از اين امکانپذير نيست. دولت عراق بر خلاف قولهاي آمريکا و ملل متحد، نه اجازه داده است 1 دلار از اموالشان را بفروشند و نه ما به ازآء آن را به آنها پرداخت کرده است.
ليبرتي که عنوان محل ترانزيت موقت TTL دارد، در حالي‌که دوسوم ساکنان بازاسکان نشده‌اند وارد پنجمين سال مي‌شود. در عرف پناهندگي TTL محلي است براي توقف مدتي کوتاه. اين نامگذاري در مورد ليبرتي که همه ساکنان توسط کميساريا مصاحبه شده‌اند هيچ موضوعيتي ندارد. ليبرتي با هر استانداردي کمپ پناهندگي محسوب مي‌شود.
کشتار 29اکتبر، جامعه ايران را در شوک فرو برده و يک همبستگي عظيم با ساکنان به‌وجود آورده و براي جامعه ايران يک معيار شناسايي دوست و دشمن شده است. ايرانيان بي‌عملي آمريکا و ملل‌متحد را عامل اصلي اين تراژدي مي‌دانند و انتظار دارند به اين بي‌تفاوتي و بي‌عملي پايان داده شود.
آقاي رئيس، با توجه به نکات فوق ما از شوراي امنيت مي‌خواهيم ، ضمن تقدير از آلباني به‌خاطر اقدام سخاوتمندانه‌اش در پذيرش بخش زيادي از ساکنان، اين کشور را به پذيرش افراد بيشتر تشويق کند و از ساير کشورها بخواهد کمکهاي سياسي، امنيتي و اقتصادي در اختيار آلباني قرار دهند.
دولت عراق را موظف کند تسهيلات لازم براي فروش اموال ساکنان در اشرف را فراهم و يا ما به‌ازاء اموال را به بپردازد.
دولت عراق را موظف کند به ممانعت از برخي تدابير امنيتي مانند برگرداندن تي‌والها، اجازه ساختمان‌سازي در ليبرتي، انتقال کلاهها و جليقه‌هاي حفاظتي و تجهيزات پزشکي از اشرف پايان دهد تا از ضايعات ديگري جلوگيري شود.
دولت عراق را موظف کند پرونده و مديريت ليبرتي را از افراد وابسته به ايران گرفته و به افراد بيطرفي که در جنايتهاي پيشين دست نداشته‌اند واگذار کند.
از کميسارياي عالي پناهندگي ملل‌متحد و دولت عراق بخواهد ليبرتي را به‌عنوان کمپ پناهندگي تحت نظارت کميسارياي عالي پناهندگان و ساکنان را به‌عنوان پناهنده به‌رسميت بشناسد.
دولت عراق را موظف کند به وضعيت زندان در ليبرتي خاتمه داده، به آزادي تردد ساکنان احترام گذاشته، محاصره کمپ به‌ويژه محاصره پزشکي را بطور کامل لغو نمايد.
دولت عراق را موظف کند تأمين نيازمنديهاي فوري براي عاديسازي کمپ بعد از موشک‌باران مانند ماشين‌آلات لازم براي پاکسازي کمپ و انتقال بنگالها و اجناس منهدم شده، جايگزين کردن بنگالها و ژنراتورها و ديگر وسايل منهدم شده با اجناس مشابه از اشرف، و وارد کردن قطعات ضروري براي تعمير وسايل تخريب شده را تسهيل کند.
تشکيل يک هيأت بي‌طرف براي تحقيق در مورد 7قتل‌عام به‌ويژه قتل‌عام اول سپتامبر 2013 و قتل‌عام 29اکتبر 2015 و محاصره 7ساله اشرف و ليبرتي. مسئولان اين جنايات را شناسايي و در مقابل عدالت قرار دهد.
با بهترين احترامات
آلخو ويدال کوادراس
رئيس کميته بين‌المللي در جستجوي عدالت